Celtic Way North - 6 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! *** 
Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om het ‘andere’ Ierland te leren kennen. U zult onder de indruk zijn van de Connemara, de County Mayo en Sligo en uiteraard mag County Donegal, met haar ruige en onaangetaste landschap niet ontbreken tijdens deze reis. Tijdens de 7-daagse rondreis bezoekt u ook Noord-Ierland met stops in de steden Derry en Omagh. 

4005

Dag 1


Aankomst in Ierland, u rijdt naar Westport. U verblijft drie nachten in een B&B in Westport.
 

U overnacht in: Westport

4005

Dag 2

Vandaag ontdekt u de Connemara, met haar wereldberoemde Nationale Park, de indrukwekkende Twelve Bens en het pittoreske stadje Cong. De route naar de Connemara voert u langs fascinerende bezienswaardigheden zoals Croagh Patrick, de Doolough Vallei en de havens van Leenane en Killary.
 

U overnacht in: Westport

4005

Dag 3


De route van vandaag is er één die maar door weinige wordt afgelegd. U volgt de kustlijn van County Mayo met routes over het Achill eiland en het schiereiland Mullet. Vanuit de noordkust van Mayo rijdt u terug naar Westport waarbij u Céide Fields passeert; ’s werelds meest uitgestrekte monument uit het Stenen Tijdperk. Ook komt u langs de charmante stadjes Ballina, Castlebar en Knock.
 

U overnacht in: Westport

3712

Dag 4

Vandaag verlaat u Westport en doorkruist u County Sligo, geboorteplaats van de wereldberoemde dichter WB Yeats. U bezoekt het historische stadje Boyle en rijdt dwars door de binnenlanden waarbij u de mysterieuze bezienswaardigheden zoals Carrowkeel Passage Tomb Cemetery en de Carrowmore Megalithic Cemetery passeert. Vanuit Sligo-stad rijdt u via een prachtige kustroute naar Donegal. U verblijft drie nachten in een B&B in Donegal.
 

U overnacht in: Donegal

3712

Dag 5

Een hele dag om County Donegal te ontdekken; de meest geïsoleerde County van Ierland en bedekt met prechristelijke tombes. Het landschap is uniek in Ierland en de route van vandaag voert u langs indrukwekkende bergentoppen, magisch alpine landschappen en adembenemende kustlijnen.   

 

U overnacht in: Donegal

3712

Dag 6

Vandaag staat een introductie tot Noord-Ierland op het programma, waar u de steden (London)Derry en Omagh zult bezoeken.
In Derry kunt u beter kennismaken met de belangrijke rol die deze stad heeft gespeeld in de geschiedenis, en in Omagh kunt u een bezoek brengen aan het befaamde Ulster American Folk Park.
Via het lieflijke meer Lough Erne en Enniskillen rijdt u terug naar Donegal.
 

U overnacht in: Donegal

0

Dag 7

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright