All of Ireland - 15 dagen

Reisschema: 1x Dublin, 2x Kilkenny, 1x Cork, 3x Killarney, 1x Ballyvaughan, 1x Ballina, 3x Derry, 2x Dublin.

Hoogtepunten: Trinity College, Guinness Storehouse, Wicklow Mountains, Rock of Cashel, Ring of Kerry, Cliffs of Moher, Connemara, Giant's Causeway, Br na Binne 

3715

Dag 1

Aankomst in Ierland, u rijdt naar Dublin. U verblijft één nacht in een B&B in Dublin.

U overnacht in: Dublin

3716

Dag 2

Vanuit Dublin rijdt u naar Kilkenny. Hier heeft u voldoende tijd om alle bezienswaardigheden van dit Middeleeuws stadje te ontdekken zoals haar beroemde en majestueuze Kilkenny Castle, de Middeleeuwse St Canice Kathedraal en de whisky brouwerij van Smithwick uit 1710. U verblijft twee nachten in een B&B in Kilkenny.

 

U overnacht in: Kilkenny

3716

Dag 3

Vandaag rijdt u een spectaculaire route langs de Zuidoost kust van Ierland en keert u via de Wicklow Mountains terug naar Kilkenny. In het Zuidoosten bezoekt u de Waterford Crystal Factory, het Duncannon Fort en het schiereiland Hook Head. In de adembenemende Wicklow Mountains ligt één van Ierland’s belangrijkste bezienswaardigheden; Glendalough; een oude religieuze vestiging omgeven door sprookjesachtige natuur..
 

U overnacht in: Kilkenny

3719

Dag 4

Vandaag ontdekt u de binnenlanden van Ierland met mysterieuze bezienswaardigheden zoals de Rock of Cashel en de Athassel Priory. Vanuit hier rijdt u langs een gedeelte van de Zuid Kust dat bekend staat als één van de beroemdste Gaelic sprekende gebieden van Ierland. Via de haven van Cobh arriveert u in Cork. U verblijft één nacht in een B&B in Cork.

 

U overnacht in: Cork

3718

Dag 5

U verlaat Cork en rijdt een prachtige kustroute langs de bekende vissers- en zeilstadjes Kinsale, Clonakilty, Bantry en Glengariff. U passeert het schiereiland Beara via de spectaculaire Healy Pass en arriveert in Killarney. U verblijft drie nachten in een B&B in Killarney.

 

U overnacht in: Killarney

3718

Dag 6

Vandaag rijdt u de wereldberoemde ‘Ring of Kerry’ over het schiereiland Iveragh. De vele bezienswaardigheden zoals het Kerry Bog Museum, het Staigue Fort, het Derrynane House en de  Skellig Eilanden zullen van deze rit een onvergetelijke ervaring  maken.

 

U overnacht in: Killarney

3718

Dag 7

Een dag om al het moois van het schiereiland van Dingle te ontdekken. Zo kunt u heerlijk flaneren langs de pittoreske vissershaven en de vele souvenirwinkels van Dingle, de spectaculaire Slea Head route rijden, met magnifieke uitzichten en vele prehistorische en Keltische overblijfselen of een boottocht maken op zoek naar de dolfijn Funghi, die al jaren in de Baai van Dingle ‘woont’.

 

U overnacht in: Killarney

3980

Dag 8

Vanuit Killarney rijdt u naar Tarbert en steekt u per ferry de Shannon Rivier over. In County Clare bezoekt u de spectaculaire Cliffs of Moher.  Vanuit hier rijdt u een mooie route door het fascinerende landschap van leisteen, genaamd de Burren. Aan het einde van de route arriveert in Ballyvaughan. U verblijft één nacht in een B&B in Ballyvaughan.
 

U overnacht in: Ballyvaughan

4021

Dag 9

Vandaag rijdt u een betoverende route door de Connemara. Dit gebied staat bekend om haar sprookjesachtige meren en mysterieuze landschappen. De route voert u langs het wereldberoemde Nationale Park, de indrukwekkende Twelve Bens en de vissersdorpjes Leenane en Killary. Via de Doolough Vallei en de stad Westport komt u in Ballina. U verblijft één nacht in een B&B in Ballina.

 

U overnacht in: Ballina

3711

Dag 10

Vandaag verlaat u Ballina en doorkruist u County Sligo, geboorteplaats van de wereldberoemde dichter WB Yeats. Vanuit Sligo-stad rijdt u via een prachtige route door County Donegal, de meest geïsoleerde County van Ierland en bedekt met prechristelijke tombes. Hier verlaat u de Ierse republiek en rijdt u Noord Ierland binnen. U arriveert in Derry waar u de komende drie nachten zult overnachten in een B&B. 
 

U overnacht in: Derry (N-IRL)

3711

Dag 11

Vanuit Derry gaat u naar de Noordkust en rijdt u de spectaculaire kustroute met wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de mysterieuze steenformatie “Giant’s Causeway”, de uitdagende Carrick-a-Rede Rope Bridge, Bushmills Distillery en Dunseverick Castle. ’s Middags kunt u de stad Derry ontdekken. Met bezienswaardigheden zoals de Derry City Walls, de Tower Museum, de Bogside Murals, de Free Derry Corner en het Bloody Sunday Memorial, biedt Derry een volledig overzicht van de bewogen Noord Ierse geschiedenis.

 

U overnacht in: Derry (N-IRL)

3711

Dag 12

Een hele dag om Belfast en omgeving te ontdekken. U kunt een Black-taxi tour nemen waarbij u langs de protestanten en christelijke wijken rijdt en waar de muurschilderingen herinneren aan Belfast’s donkere dagen.  Ook kunt u het Belfast Castle en de Queen’s University bezoeken en een kijkje nemen bij het Laganside Project, een ambitieus plan wat gedeelte al is uitgevoerd en wat is geïntroduceerd om het centrum van Belfast te moderniseren.

 

U overnacht in: Derry (N-IRL)

3715

Dag 13

Vanuit Derry rijdt via Omagh, met het Ulster American Folk Park – het beste museum van Ierland-, terug naar de Ierse republiek. Op weg naar Dublin kunt u een bezoek brengen aan Brú Na Bóinne (Newgrange, Knowth & Dowth), een vallei vol met Neolithische overblijfselen. U arriveert in Dublin waar u nog eens twee nachten ovrnacht in een B&B.

 

U overnacht in: Dublin

3715

Dag 14

Een hele dag en avond in Dublin met voldoende tijd om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Zo kunt u niet alleen de ‘standaard’ hoogtepunten zoals het wereldberoemde Trinity College, de Guinness Brouwerij en de St. Patrick’s Kathedraal bezoeken, maar kunt u ook een wandelingetje maken door het Phoenix Park, een selectie van musea bezoeken, heerlijk dineren aan de zuid oevers van de Liffey Rivier, en de avond beëindigen met een pint of twee in het uitgaansgebied  Temple Bar.
 

U overnacht in: Dublin

Dag 15

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright