Eigenwijs Bretagne - 8 dagen

Naar wens door uzelf of in overleg met ons aan te passen!
Deze rondreis is er één voor de ware ontdekker! De dramatische, wilde kustlijnen, Middeleeuwse plaatsjes en prachtige dikke bossen geven genoeg reden om van de gebaande paden af te wijken en op onderzoek uit te gaan. Hier vindt u Keltische mystiek, eeuwenoude tradities en culinaire rijkdommen. Van het beroemde St Malo tot de minder bekende plaatsen als Quimper en Vannes tot de kustlijnen van Finistère en de Megalieten van Carnac, allen zullen zij u laten zien dat Bretagne meer te bieden heeft dan overheerlijke crêpes, cider en visspecialiteiten!

55119

Dag 1

Aankomst in Saint-Malo, waar u een wandeling kunt maken over de oude vestigingsmuur uit de 17de eeuw en kunt genieten van een panoramisch uitzicht over St Malo.
(Vanuit Utrecht 800km, vanuit Brussel 640km)
Tussenovernachtingen (bijv. Lille, Amiens, Parijs) kunt u heel eenvoudig zelf toevoegen onder de button "Pas deze reis aan"


 

U overnacht in: Saint-Malo

55119

Dag 2

‘s Morgens heeft u volop de tijd om het oude ommuurde stadgedeelte ‘Intramuros’ te bezoeken en te genieten van Saint-Malo’s gezellige straatjes en het aquarium.
Hierna kunt u een rit maken naar Cancale waar u kunt genieten van de beste zeevruchten terwijl u uitkijkt over de pittoreske haven. In de middag heeft u nog de keuze om een bezoek te brengen aan Rennes, alvorens u terugkeert naar Saint-Malo.
(150km)


 

U overnacht in: Saint-Malo

55121

Dag 3

Via de Barrage de la Rance; een 750m hoge brug over de riviermonding rijdt u van St Malo naar Dinard; een schilderachtig plaatsje waar Picasso in de 20-er jaren heeft geschilderd.
Hierna bezoekt u Dinan; een middeleeuwse kunststad met vakwerkhuizen, een kasteel en een basiliek. In de middag rijdt u via het plaatsje St Brieuc dwars door het gebied Finstère naar Argol .
U verblijft de komende 3 nachten in de omgeving van Argol.
(max. 250km)


 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55121

Dag 4

Vandaag ontdekt u de Bretonse kust.
Vanuit Brest rijdt u naar het meest westelijke puntje bij Le Conquet. Vanuit hier kunt u eventueel per ferry het eiland île d’Ouessant bezoeken. Via de noordelijke kustroute komt u bij Roscoff waarna u weer in zuidelijke richting naar Morlaix afzakt.
Via het Parc Naturel Régional d'Armorique rijdt u weer terug naar Argol. Hier kunt u nog het schiereiland Presqu’île de Crozon verder ontdekken.
(200 km)


 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55121

Dag 5

U begint de dag met een bezoek aan de middeleeuwse stad Locronan met zijn schitterende herenhuizen uit de 18de eeuw. Ook kunt u de ‘Montagne’ de Locronan bezoeken waaraf waar u een  schitterend uitzicht heeft op de baai van Douarnenez.
Via een westelijke kustroute met het subtropische Bénodet en gezellige havenstadje Pont-l’Abbé komt u in Concarneau.
Via Quimper, de historische hoofdstad van de Cornouaille, met zijn oude wijken en zijn faiencefabrieken rijdt u weer terug naar Argol.
(170 km)

 
 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55122

Dag 6

U verlaat Argol en rijdt via Quimper in zuidelijke richting naar Lorient.Op deze kustweg stopt u bij Le Pouldu, een badplaats bij de monding van Laïta, waar Paul Gaugin 5 jaar lang schilderde.
Na Lorient rijdt u verder naar Carnac, wereldberoemd vanwege haar 3000 Megalieten die zeker 100 jaar ouder jaar ouder zijn dan Stonehenge en zich over een lengte van 13 km verspreiden.
(180 km)


 

U overnacht in: Lorient / Carnac

55122

Dag 7

Vanuit Carnac rijdt u via Vannes naar Josselin en bezoekt u het prachtige Château de Josselin.
Vanuit hier kunt u het Forêt de Paimpont bezoeken, legendarisch omdat  op deze plek – volgens de Keltische mythe – King Arthur zijn Excalibur zwaard ontving.
Indien u op dag 2 geen bezoek aan het Romeinse Rennes – hoofdstad van Bretagne - heeft gebracht kunt u dit vandaag doen.
Wanneer u terugkeert naar Cranac kunt u nog het Presquïle de Quiberon bezoeken, een eiland voor de kust dat met een landengte van 6 km verbonden is met het vasteland.
(max. 250 km)


 

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 8

Terugreis.
(Utrecht 950 km, Brussel 790 km)
Uiteraard kunt u er weer voor kiezen de terugreis te onderbreken in bijv. Rennes, Lille, Parijs of Gent.
Klik op de button "Pas deze reis aan" om eenvoudig overnachtingen toe te voegen of te wijzigen!


 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright