Normandie & Bretagne - 15 dagen

Naar wens door uzelf of in overleg met ons aan te passen!
Deze fraaie rondreis start in het ideaal gelegen Amiens in Picardië. Hierna trekt u langs alle hoogtepunten van Normandië met o.a. het wereldberoemde Rouen en de kuststreken met haar indrukwekkende oorlogsverleden. Vanuit Normandië reist u door naar Bretagne waar u betoverd zult worden door de dramatische kustlijnen, Keltische mystiek en culinaire rijkdommen. Kortom; een complete reis die bol staat van historisch besef, eeuwenoude tradities, culinaire schatten en overdonderende natuurschoonheid!

55115

Dag 1

Aankomst in Amiens, waar u de indrukwekkende kathedraal kunt bezichtigen.
(Vanuit Utrecht 390km, vanuit Brussel 225km)
Tussenovernachtingen (bijv. Lille, Gent, Brugge) kunt u heel eenvoudig zelf toevoegen onder de button "Pas deze reis aan"


 

U overnacht in: Amiens

55116

Dag 2

Vanuit Amiens rijdt u naar Giverny; een paradijs voor liefhebbers van het Impressionisme en woonplaats van Claude Monet. Er is voldoende tijd om de voormalige woning en tuinen van deze wereldberoemde schilder te bekijken en te genieten van de prachtige omgeving.
(130km)
 

U overnacht in: Giverny - Evreux

55117

Dag 3

Vandaag rijdt u een prachtige route via Rouen naar Honfleur.
U bezoekt de stad waar de meest beroemde Française - Jeanne d’Árc - ter dood werd veroordeeld en welke stad bekend staat vanwege haar prachtige architectuur van o.a. vakwerkhuizen.
Na een bezoek aan deze stad met haar turbulente verleden reist u verder naar Honfleur alwaar u de komende twee nachten zult verblijven.
(150km)

 

U overnacht in: Honfleur

55117

Dag 4

Vandaag rijdt u een prachtige route langs de Côte d’Albâtre, een kustlijn die wordt gedomineerd door spectaculaire witte kliffen die verrassend veel gelijkenis vertonen met die van Dover, aan de andere zijde van het Kanaal.
U passeert de plaatsen Fécamp, St-Valery-en-Caux en Etretat en reist via Le Havre weer terug naar Honfleur, waar u in de middag tijd heeft om te genieten van dit prachtige plaatsje.
(140km)
 

U overnacht in: Honfleur

55118

Dag 5

Van Honfleur rijdt u door het mondaine Trouville naar Bayeux.
U volgt hierbij de D514 ook wel bekend als D-Day coast, en wereldberoemd vanwege de invasie van de geallieerde troepen gedurende WOII.
Er zijn diverse routes die u kunt volgen en ook een bezoek aan één van de informatiecentra is méér dan de moeite waard. De route eindigt in Bayeux.
(100km)
 

U overnacht in: Bayeux

55118

Dag 6

Vandaag heeft u de tijd om de D-Day stranden Omaha en Utah beach te bezoeken – plaatsen waar dramatische verliezen zijn geleden en waar de geschiedenis op een respectvolle manier wordt herdacht.
In de middag kunt er ervoor kiezen een rondrit te maken over het Cotentin schiereiland, bekend vanwege haar onaangetaste rotskust die een schuilplaats biedt aan talloze baaitjes en prachtige vissersdorpjes.
(Naar wens tussen 150 en 200km)
 

U overnacht in: Bayeux

55118

Dag 7

Vandaag staat een route door de binnenlanden op het schema waarbij eten en drinken centraal staat.
Via Caen rijdt u een tweetal routes – één die betrekking heeft op de wereldberoemde Camembert kaas en één met betrekking tot Cider en Calvados.
(100 km)

U overnacht in: Bayeux

55119

Dag 8

Vanuit Bayeux verlaat u Normandië en reist u door naar Bretagne.  Onderweg passeert u Mont St-Michel waar u de beroemde abdij kunt bezoeken.
In de middag komt u aan in St Malo en kunt u een wandeling maken over de oude vestigingsmuur uit de 17de eeuw en genieten van een panoramisch uitzicht over St Malo.
(180 km)


 

U overnacht in: Saint-Malo

55119

Dag 9

‘s Morgens heeft u volop de tijd om het oude ommuurde stadgedeelte ‘Intramuros’ te bezoeken en te genieten van St. Malo’s gezellige straatjes en het aquarium.
Hierna kunt u een rit maken naar Cancale waar u kunt genieten van de beste zeevruchten terwijl u uitkijkt over de pittoreske haven. In de middag heeft u nog de keuze om een bezoek te brengen aan Rennes, alvorens u terugkeert naar St Malo.
(150km)
 


 

U overnacht in: Saint-Malo

55121

Dag 10

Via de Barrage de la Rance; een 750m hoge brug over de riviermonding rijdt u van St Malo naar Dinard; een schilderachtig plaatsje waar Picasso in de 20-er jaren heeft geschilderd.
Hierna bezoekt u Dinan; een middeleeuwse kunststad met vakwerkhuizen, een kasteel en een basiliek. In de middag rijdt u via het plaatsje St Brieuc dwars door het gebied Finstère naar Argol .
U verblijft de komende 3 nachten in de omgeving van Argol.
(max. 250km)
 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55121

Dag 11

Vandaag ontdekt u de Bretonse kust.
Vanuit Brest rijdt u naar het meest westelijke puntje bij Le Conquet. Vanuit hier kunt u eventueel per ferry het eiland île d’Ouessant bezoeken. Via de noordelijke kustroute komt u bij Roscoff waarna u weer in zuidelijke richting naar Morlaix afzakt.
Via het Parc Naturel Régional d'Armorique rijdt u weer terug naar Argol. Hier kunt u nog het schiereiland Presqu’île de Crozon verder ontdekken.
(200 km)
 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55121

Dag 12

U begint de dag met een bezoek aan de middeleeuwse stad Locronan met zijn schitterende herenhuizen uit de 18de eeuw. Ook kunt u de ‘Montagne’ de Locronan bezoeken waaraf waar u een schitterend uitzicht heeft op de baai van Douarnenez.
Via een westelijke kustroute met het subtropische Bénodet en gezellige havenstadje Pont-l’Abbé komt u in Concarneau.
Via Quimper, de historische hoofdstad van de Cornouaille, met zijn oude wijken en zijn faiencefabrieken rijdt u weer terug naar Argol.
(170 km)

 

U overnacht in: Argol regio (west- Bretagne)

55122

Dag 13

U verlaat Argol en rijdt via Quimper in zuidelijke richting naar Lorient.Op deze kustweg stopt u bij Le Pouldu, een badplaats bij de monding van Laïta, waar Paul Gaugin 5 jaar lang schilderde.
Na Lorient rijdt u verder naar Carnac, wereldberoemd vanwege haar 3000 Megalieten die zeker 100 jaar ouder jaar ouder zijn dan Stonehenge en zich over een lengte van 13 km verspreiden.
(180 km)
 

U overnacht in: Lorient / Carnac

55122

Dag 14

Vanuit Carnac rijdt u via Vannes naar Josselin en bezoekt u het prachtige Château de Josselin.
Vanuit hier kunt u het Forêt de Paimpont bezoeken, legendarisch omdat op deze plek – volgens de Keltische mythe – King Arthur zijn Excalibur zwaard ontving.
Indien u op dag 2 geen bezoek aan het Romeinse Rennes – hoofdstad van Bretagne - heeft gebracht kunt u dit vandaag doen.
Wanneer u terugkeert naar Cranac kunt u nog het Presquïle de Quiberon bezoeken, een eiland voor de kust dat met een landengte van 6 km verbonden is met het vasteland.
(max. 250 km)
 

U overnacht in: Lorient / Carnac

Dag 15

Terugreis.
(Utrecht 950 km, Brussel 790 km)
Uiteraard kunt u er weer voor kiezen de terugreis te onderbreken in bijv. Rennes, Lille, Gent of Parijs.
Of maak een mooie tocht langs de schitterende Loire, en combineer dit vervolgens met een overnachting in Reims!
Klik op de button "Pas deze reis aan" om eenvoudig overnachtingen toe te voegen of te wijzigen.


 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright