Spanje: Noord en Noordwest - 16 dagen

Naar wens door u zelf of in overleg met ons aan te passen!
Deze complete 16-daagse rondreis laat u kennis maken met het bijzondere noordwesten van Spanje! Vanuit het kunstzinnige Bilbao reist u naar Cantabria waar u kunt genieten van verlaten stranden en bijzondere grotten. U reist door naar Asturias en komt u in een wereld van heerlijke cider en pittoreske visserplaatsjes.Vanuit Oviedo doorkruist u de fascinerende binnenlanden en komt u in de provincie Galicia. Hier verblijft u in de wereldberoemde pelgrimsplaats Santiago de Compostela en reist u langs ongerepte kustgebieden.Op de terugweg bezoekt u nog de magnifieke Picos de Europa en eindigt u weer in Bilbao.Een unieke en complete reis waar u nog lang van zult nagenieten!

56327

Dag 1

Aankomst in Bilbao.
Hier kunt u de rest van de dag genieten van het wereldberoemde Guggenheim museum (liefkozend El Botxo, ofwel ‘het gat’ genoemd door de locale bevolking) en een bezoek brengen aan Euskal Museao, het meest complete museum over de geschiedenis en cultuur van Baskenland.


 

U overnacht in: Bilbao

56328

Dag 2

Vanuit Bilboa rijdt u via de prachtige kustweg naar de provincie Cantabria.
U passeert hierbij de kustplaatsen Santoña en Laredo en kunt de populaire stranden Playas de Oriñon & Sonabia bezoeken.
Via Santander, de hoofdstad van Cantabria en bekend vanwege haar bruisende uitgaansleven rijdt u naar Comillas waar Gaudí in 1885 het flamboyante Capricho de Gaudí bouwde en waar nu een restaurant in huist.
(170 km)


 

U overnacht in: Comillas

56328

Dag 3

Vandaag rijdt een prachtige route door de binnenlanden van Cantabria.
Via het middeleeuwse en betoverende Santillana de Mar bezoekt u Puente Viesgo, beroemd vanwege de Cuevas de Monte Castillo, een serie van grotten waarvan er 4 tot een Unesco Werelderfgoed zijn uitgeroepen.
In de middag rijdt u door de tijdloze Besaya vallei en door het prachtige Parque Natural Saya-Besaya. Op de terugweg brengt u nog een bezoek aan de Cueva de Altamira met de best bewaarde prehistorische grotschilderingen van Spanje.
(180 km)


 

U overnacht in: Comillas

56329

Dag 4

Voor het echte locale gevoel rijdt u vandaag een indrukwekkende kustroute langs badplaatsen die voornamelijk door Spanjaarden worden bezocht. 
U komt langs plaatsen als het populaire Llanes, het pittoreske Ribadesella en Villaviciosa met haar befaamde cider museum El Gaitero.
Na een bezoek aan Gijón, een jonge, moderne stad rijdt u naar Oviedo waar u de rest van de middag en avond kunt genieten van het echte Spaanse leven.
(160 km)


 

U overnacht in: Oviedo

56329

Dag 5

In de ochtend heeft u de tijd Oviedo te ontdekken. De hoofdstad van Asturias heeft veel te bieden waaronder de indrukwekkende Kathedraal van San Salvador.
In Navas, 33km ten oosten van Oviedo, ligt het Museo de la Sidra, waar u alles kunt leren over de productie van cider.
Hierna maakt u een tocht langs de westkust met Avilés en Cudillero, het meest pittoreske visserplaatsje aan de kust van Asturias. U verlaat vervolgens de kust en rijdt een prachtige route door de binnenlanden terug naar Oviedo.
Mocht u dit willen dan kunt u onderweg een detour maken en het prachtige ‘Pad van de Beer’ wandelen. Dit 20km lange pad in de bergen biedt een bijna zeker kans op het spotten van de Cantabrische bruine beer. Aanrader!
(Naar keuze 140 – 200 km)


 

U overnacht in: Oviedo

57109

Dag 6

Vanuit Oviedo rijdt u dwars door de bergachtige binnenlanden van Asturias naar de provincie Galicia.
Hierbij passeert u Cangas de Narcea, de oudste gemeente van Asturias en bekend vanwege het Muniellos natuurreservaat wat in 2002 door Unesco werd toegevoegd aan het 550 km2 grote Nationale Park Fuentes del Narcea, Degaña en Ibias.
Vlak over de grens met Galicia overnacht u in de omgeving van A Fonsegrada.
(170 km)

 


 

U overnacht in: A Fonsegrada

57106

Dag 7

Dwars door de binnenlanden van Galicia rijdt u naar Santiago de Compostela.
U passeert hierbij de stad Lugo, waar de oude binnenstad met de Romeinse ommuring zeker een bezoekje waard zijn.
De  rest van de dag kunt u het indrukwekkende Santiago de Compostela ontdekken: Een stad die jaarlijks duizenden pelgrims van over de hele wereld verwelkomt en waar een bezoek aan de wereldberoemde Kathedraal van Santiago de Compostela niet mag ontbreken.
(170 km)


 

U overnacht in: Santiago de Compostela

57106

Dag 8

Vanuit Santiago de Compostela rijdt u via de kustweg naar Vigo, waarbij u Padrón, Combarro en Pontevedra passeert.
In Vigo, nog steeds de thuishaven van Europa’s grootste vissersvloot, kunt u genieten van de beste vis ter wereld, een absolute lunchaanrader! Mocht u via de binnenlanden terug  rijden dan staat een bezoek aan de stad Ourense op het programma. Kiest u voor de kortere optie dan rijdt u dezelfde weg terug waarbij u nog een bezoek kunt brengen aan het Parque Nacional de las Islas Atlánticas; gelegen 14 km buiten de kust van Vigo en bekend vanwege haar prachtige vogelreservaat en Galicia’s meest mooie stranden.
(Naar keuze 180 of 280 km)


 

U overnacht in: Santiago de Compostela

57107

Dag 9

Vandaag rijdt u langs de Rías Biaxas (lage kust).
Vanuit Santiago de Compostela rijdt u  langs de noordkust van de inham Ría de Arousa met plaatsen als Rianxo, A Pobra en Ribeira en met prachtige bezienswaardigheden als de Dolmen de Axeitos en de Mirador A Curota. Vanuit hier komt u bij de inham Ría de Muros y Noia en komt u langs een serie van idyllische surfstranden. U kunt een stop maken bij Castro de Baroña; een spectaculaire prehistorische nederzetting 2 km ten zuiden van Porto do Son.
(Rond 200 km)


 

U overnacht in: Cabo Fisterra (omg. westpunt Galicie)

57107

Dag 10

Een 'vrije' dag rond Fisterra die met haar Cabo de Nave het meest westelijke puntje van Spanje vormt.
Of u rijdt een fraaie route: Langs dikke beboste wegen verder naar Muxía, uitgeroepen tot één van de mooiste stranden van Galicia.
Vanuit hier vervolgt u de route via Camariñas – bekend vanwege haar kantwerk – en via Camelle terug naar uw accommodatie.
(120 km)


 

U overnacht in: Cabo Fisterra (omg. westpunt Galicie)

57108

Dag 11

U verlaat Cabo Fisterra en rijdt noordwaarts richting A Coruña en de Rías Altas (hoge kust).
U arriveert via het stadje Carballo in A Coruña. In deze havenstad vindt u prachtige zandstranden, een druk commercieel centrum en een aantal historische bezienswaardigheden zoals de Torre de Hércules en de Cuidad Vieja. Ook is dit de bakermat van de wereldberoemde Spaanse winkelketen Zara en treft u hier een zeer bruisend nachtleven.
Vanuit A Coruña reist u via het Middeleeuwse Betanzos verder noordwaarts naar Ferrol, de geboorteplaats van Generaal Franco. 

(160 km)


 

U overnacht in: Ferrol

57110

Dag 12

Vanuit Ferrol rijdt u langs de kustplaatsen van de Rías Altas.
Via de plaatsjes Cedeira, Cariño, Ortiguira en Vicedo komt u bij Viveiro, gelegen aan de monding van de Landro rivier.  Bij Cedeiro is een bezoek aan het uitkijkpunt Garita de Herbeira met dé beste uitzichten over Zuid-Europa’s hoogste zeekliffen zeker de moeite waard.
Vanuit Viveiro toert u verder langs deze prachtige kust en komt u bij Ribadeo.
(150 km)


 

U overnacht in: Ribadeo

56330

Dag 13

Vandaag reist u vanuit de kust van Galicia naar de wereldberoemde Picos de Europa.
Dit natuurgebied, dat slechts 40 km van oost naar west en 25 km van noord naar zuid omvat, biedt de meest prachtige berg- en kloofwandelingen van Spanje.
Bij aankomst kunt u eerst met de auto langs de randen van het gebied rijden via de plaatsen Cangas de Onís, Arenas de Cabrales en Potes. In de informatiecentra in deze plaatsen kunt u zich verder oriënteren en desgewenst een wandelroute of andere excursie voor morgen uitstippelen.
(195 km)


 

U overnacht in: Picos de Europa

56330

Dag 14

Vandaag heeft u de hele dag om de Picos de Europa te ontdekken.
Zo kunt u kiezen voor één van de vele uitgestippelde wandelingen door het gebied (van korte tot lange), het maken van een kano tocht vanuit Arriondas, een paardrijdrit maken vanuit Cangas de Onís of deelnemen aan één van de vele excursies naar de grotten van de Picos.
Waar u ook voor kiest, u zult betoverd worden door de prachtige natuur en allesomvattende rust.


 

U overnacht in: Picos de Europa

56327

Dag 15

Na de heerlijke outdoor dag van gisteren rijdt u via de noordkust en Santander weer terug naar Bilbao.
Bij aankomst in Bilbao is er nog volop de tijd om te genieten van de bruisende atmosfeer waarbij we u zeker aanraden van de Nueva Cocina Vasca (Baskische Nouvelle Cuisine) te genieten.
(230 km)


 

U overnacht in: Bilbao

Dag 16

Terugreis, of verleng uw vakantie met een mooie rondreis door bijvoorbeeld authentiek Extremadura!
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright