Celtic Cultures - 12 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! *** 
Een interessante reis langs de geschiedenis van de Kelten en hun invloed op het huidige Ierland. U bezoekt alle culturele hoogtepunten van het eiland. Tijdens deze reis ligt de nadruk op het meest bekende Keltische erfgoed en ontdekt u de mooiste en meest indrukwekkende Keltische overblijfselen van Ierland. 
3715

Dag 1

Aankomst in Dublin waarna u de stad kunt verkennen en o.a. een bezoek kunt brengen aan Trinity College met The Book of Kells, toonaangevend voor de Keltische cultuur en het Keltisch Christendom. U verblijft één nacht in een B&B in Dublin.
 

U overnacht in: Dublin

3716

Dag 2

Via een prachtige route door de Wicklow Mountains bezoekt u het wereldberoemde Glendalough; een vallei met daarin de overblijfselen van een klooster die behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. Hierna rijdt u naar Kilkenny waar u twee nachten in een B&B verblijft.

 

U overnacht in: Kilkenny

3716

Dag 3

Vandaag heeft u ruimschoots de tijd om de Middeleeuwse stad Kilkenny te bezoeken en naar Jerpoint Abbey te rijden; één van Ierland’s mooiste  Cisterciënzer ruïnes.

 

U overnacht in: Kilkenny

4013

Dag 4


U verlaat Kilkenny en brengt op weg naar Limerick een bezoek aan de Rock of Cashel,  een 60 meter hoge kalksteenhoudende rots met overblijfselen van St. Patrick’s Cathedral. U verblijft één nacht in een B&B in Limerick.
 

U overnacht in: Limerick

3980

Dag 5

Via Bunratty Castle; Ierland’s meest bezochte toeristische attractie rijdt u langs de kust noordwaarts waarbij u ook de Cliffs of Moher kunt aandoen. U verblijft twee nachten in een B&B in Ballyvaughan.

 

U overnacht in: Ballyvaughan

Dag 6

Vandaag kunt u de interessante omgeving van Ballyvaughan bekijken met vele ruïnes en kastelen.

 

U overnacht in: Ballyvaughan

4577

Dag 7


U bezoekt vandaag Clonmacnoise, volgens velen Ierland’s mooiste kloosterruïnes, waarna u doorrijdt naar Athlone waar u twee nachten verblijft.

U overnacht in: Athlone

4577

Dag 8

Vanuit Athlone rijdt u via Roscommon noordwaarts naar Boyle en Cruachan Aí. Dit is de meest belangrijke Keltische plaats in Europa met 60 antieke monumenten. In de middag rijdt u weer terug naar Athlone.

 

U overnacht in: Athlone

4578

Dag 9

U verlaat Athlone en reist vandaag oostwaarts richting Mullingar en Navan. Voordat u naar uw accommodatie rijdt, kunt u een stop maken in Kells, waar het Book of Kells tot 1541 in een klooster heeft gelegen. U verblijft twee nachten in een B&B in Navan.

 

U overnacht in: Navan

4578

Dag 10

 Vandaag heeft u voldoende tijd om de Neolitische graven in Newgrange en Knowth te bezoeken, die onderdeel uitmaken van het Brú na Bóinne visitor centre.
 

U overnacht in: Navan

3715

Dag 11

U rijdt weer terug naar Dublin waar u nog tijd heft om de stad in te gaan.  Zo kunt u niet alleen de ‘standaard’ hoogtepunten zoals de Guinness Brouwerij en de St. Patrick’s Kathedraal bezoeken, maar kunt u ook een wandelingetje maken door het Phoenix Park, een selectie van musea bezoeken, heerlijk dineren aan de zuid oevers van de Liffey Rivier, en de avond beëindigen met een pint of twee in het uitgaansgebied  Temple Bar.
 

U overnacht in: Dublin

Dag 12

Terugreis.
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright