Literature Tour Southwest - 10 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! *** 
Treed in de voetsporen van Engeland haar grootste en meest geliefde literaire talenten.
Het zuidwesten was dé inspirerende omgeving voor o.a. Jane Austen, Sir Arthur Conan Doyle en Virginia Woolf.
Ontdek waarom zij voor dit gebied kozen en waar zij de inspiratie voor hun wereldberoemde verhalen vandaan haalden. Met deze rondreis leert u het zuidwesten van Engeland op een unieke en originele manier kennen.

4181

Dag 1

Aankomst in Zuidwest Engeland, u rijdt naar Bristol. U verblijft twee nachten in een B&B in Bristol

 

U overnacht in: Bristol

4181

Dag 2

Vandaag volgt u Jane Austen door Bath, waar ze 6 jaar woonde en dat het decor was voor twee van haar boeken. Bezoek het Jane Austen Centrum en bekijk hoe men leefde tijdens de Regency.

 

U overnacht in: Bristol

4183

Dag 3

De heuvels rond Nether Stowey, Holford en Porlock waren belangrijke inspiratiebronnen voor Coleridge en Wordsworth. U verblijft twee nachten in een B&B in Barnestaple, de geboorteplaats van John Gay.

 

U overnacht in: Barnstaple

4183

Dag 4

Vanuit Barnestaple heeft u de mogelijkheid om Clovelly, waar Charles Kingsley schreef,  en Westward Hol, waar Rudyard Kipling naar school ging, te bezoeken.

 

U overnacht in: Barnstaple

4186

Dag 5

Van Barnestaple gaat de route naar St. Austell. Onderweg komt u langs de ruige noordkust van Cornwall, een belangrijke inspiratiebron voor de dichter John Betjeman en het plaatsje Zennor waar DH Lawrence woonde. U verblijft twee nachten in een B&B in St. Austell.
 

U overnacht in: St. Austell

4186

Dag 6

U heeft vandaag de mogelijkheid om de uiterste zuidpunt van Cornwall te bezoeken met speciale aandacht voor Fowey waar Daphne de Maurier woonde en St. Ives, waar Virginia Woolf in haar jeugd de vakanties doorbracht.

 

U overnacht in: St. Austell

3952

Dag 7

Vanuit St. Austell gaat de reis naar Torquay, de geboorteplaats van Agatha Christie. Onderweg komt u door het Dartmoor National Park, de setting voor ‘The hound of the Baskervilles’,  van Sir Arthur Conan Doyle. U verblijft twee nachten in een B&B in Torquay.

 

U overnacht in: Torquay

3952

Dag 8

Vandaag heeft u de mogelijk om de connectie tussen Torquay en Agatha Christie te ontdekken of de reden te achterhalen waarom Sir Arthur Conan Doyle koos voor Dartmoor als spookachtige achtergrond voor zijn beroemde boek.

 

U overnacht in: Torquay

4182

Dag 9

Onderweg van Torquay naar Bournemouth, via de Jurrasic Coast, komt u door Lyme Regis, de woonplaats van John Fowles. Het plaatsje is het decor voor zijn boek ‘The French Lieutenant’s Woman’. Dorchester was de woonplaats van Thomas Hardy, één van de grootste schrijvers in de Engelse Literatuur. Verder heeft u de tijd om Bournemouth te ontdekken. Robert Louis Steven schreef hier zijn beroemde boek ‘The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde.’ Het nabijgelegen Poole is de geboorteplaats van de misdaad en thrillerschrijver John le Carré. U verblijft één nacht in een B&B in Bournemouth.

 

U overnacht in: Bournemouth

Dag 10

Terugreis
 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright