Northern England - 7 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! *** 
Deze heerlijke reis voert u in een rustig tempo langs historische steden en door prachtige natuur zoals het Yorkshire Dales National, het beroemde Lake District en het betoverende Northumerland met haar vele kastelen. Deze reis biedt een perfecte afwisseling van cultuur en natuur en zal ongetwijfeld een diepe indruk op u maken! Ideaal te combineren met de luxe nachtovertochten tussen Rotterdam/Zeebrugge naar Hull of IJmuiden (Amsterdam) naar Newcastle! 

4253

Dag 1

(vanaf Hull 165km)
Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York en rijdt naar uw accommodatie in Yorkshire voor de aankomende 2 nachten.

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4253

Dag 2

Een dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes!

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4256

Dag 3

Vandaag naar het volgende National Park; het nog beroemdere Lake District, waar u 2 nachten zult verblijven. Het Lake District heeft de hoogste bergen van Engeland en telt 16 (grotere) meren waarvan Windermere (bijna 15km2) het grootste en meest bekende is. Een prachtig gebied voor wandelingen, auto- en fietstochten en volop genieten van 'the English countryside'.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

4256

Dag 4

Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District heeft te bieden; prachtige natuur, kristalheldere meren en liefelijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs. In de uitgebreide routebeschrijving, welke u na boeking van ons ontvangt, staan legio tips voor leuke routes en activiteiten.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

4259

Dag 5

Vandaag volgt u Hadrians Wall (Muur van Hadrianus) en toert u langs deze (van origine) 117km lange, door de Romeinen gebouwde, uit de 2e eeuw stammende muur.  U reist van het westelijk gelegen Carlisle in oostelijke richting naar de kustplaats Newcastle, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. Een bezoek aan het stadje Carlisle is ook zeker een aanrader.

U overnacht in: Northumberland National Park

4259

Dag 6

Vandaag een dag voor de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot Brittannië (rmet meer dan 70 kastelen)! Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 7

Terugreis. Afstand naar Newcastle: 50km
Afstand naar Hull: 300km (of voeg een overnachting toe in het North York Moors National Park, dan is het beide dagen ongeveer 150km).

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright