South England & Southwest - 12 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! ***
Een perfecte 12-daagse rondreis waarbij u zowel het zuiden als het indrukwekkende zuidwesten van Engeland ontdekt. Van het lieflijke Kent rijdt u via de zuidkust naar het zuidwesten en ontdekt u alle pracht van mysterieus Cornwall en Devon. Op een heerlijk rustig tempo tourt u langs de zuidkust weer terug! Deze rondreis is ideaal te combineren met de oversteek via het Kanaal, zowel per boot als treintunnel. Deze kunt u direct online bijboeken!

4195

Dag 1

Na aankomst in Dover rijdt u naar de stad Canterbury, bekend vanwege het Middeleeuwse karakter van de binnenstad en de wereldberoemde Kathedraal. Via het liefelijke platteland van Kent met weelderige tuinen rijdt u naar Royal Tunbridge Wells waar u zult overnachten.

U overnacht in: Royal Tunbridge Wells

20003

Dag 2

Vanuit Kent rijdt u dwars door Sussex waarbij u talloze charmante en typisch Engelse dorpjes passeert. U doorkruist het South Downs National Park, waar u eventueel een wandeling kunt maken, en arriveert in de havenstad Portsmouth, één van de thuishavens van de Royal Navy.

U overnacht in: Portsmouth

4181

Dag 3

Vanuit Portsmouth rijtdt u via Southampton, Salisbury en Bath naar Bristol. Onderweg zijn er talloze bezienswaardigheden maar zorgt u ervoor dat u voldoende tijd over houdt voor een bezoek aan Bath; na Londen de meest bezochte plaats in Engeland en sinds 1987 op de werelderfgoedlijst. U verblijft één nacht in de regio van Bristol.

U overnacht in: Bristol

4183

Dag 4

In de ochtend kunt u (wederom) Bath bezoeken waarna u naar het lieflijke, groene Exmoor National Park rijdt. Ideaal voor wandelaars en vogelspotters. U overnacht in Barnstaple aan de rand van het National Park.

U overnacht in: Barnstaple

4186

Dag 5

De route gaat vandaag langs de kust en door Bodmin Moor naar het plaatsje Bodmin. De Bodmin Moor is één van de wildste en meest aparte natuurgebieden van Cornwall. U verblijft twee nachten in St. Austell.

U overnacht in: St. Austell

4186

Dag 6

Vanuit St. Austell kunt u een prachtige rondrit maken door de uiterste punt van Cornwall. Een prachtig gebied met een stenen monumenten, glooiende heuvels en prachtige stranden.

U overnacht in: St. Austell

3952

Dag 7

Vanuit St. Austell rijdt u naar Torquay. Onderweg komt u langs het rustige en welvarende marktstadje Tavistock, de bruisende havenstad Plymouth en rijdt u langs de buitenste rand van het Dartmoor National Park. U verblijft twee nachten in Torquay.

U overnacht in: Torquay

3952

Dag 8

Torquay ligt aan de rand van het Dartmoor National Park. Het park bestaat uit prachtig heidelandschap met granieten heuvels en biedt alle gelegenheid voor een ontspannen dag. U kunt ook een bezoek brengen aan de juweeltjes van steden in de omgeving, zoals Totnes en Dartmouth.

U overnacht in: Torquay

4182

Dag 9

De kust tussen Exmouth en Swanage - de Jurassic Coast genaamd - staat op de Werelderfgoedlijst en is uniek vanwege zijn geologie en landvorm. De stranden zijn een goede plaats om op jacht te gaan naar fossielen van 200 miljoen jaar oud. U verblijft één nacht in Bournemouth

U overnacht in: Bournemouth

4207

Dag 10

U toert via de zuidkust van Engeland weer in oostelijke richting waarbij u vele interessante kustplaatsjes kunt bezoeken en kunt genieten van de beste en originele Engelse 'Fish & Chips'! Via de uitlopers van het South Downs National Park komt u in de populairste badplaats van Groot-Brittannië, Brighton, bekend vanwege de Pier en het Royal Pavilion.

U overnacht in: Brighton

4194

Dag 11

Vanuit Brighton rijdt u verder langs de zonnige zuidkust en komt u in de kustplaats Hastings, bekend vanwege de 'Slag om Hastings' uit 1066 waarbij Willem de Veroveraar met 7000 man voet aan wal zette en de laatste Saksische koning versloeg. Tegenwoordig staat op die plek de nederzetting Battle.

U overnacht in: Hastings

Dag 12

Vanuit Dover of Folkestone keert u per overtocht of via de treintunnel weer huiswaarts.

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright