Autohuur

ZOEK EN HUUR EEN AUTO =>

AutoEurope is één van de grootste autoverhuurbemiddelaars ter wereld waar wij reeds jaren naar volle tevredenheid mee samenwerken. Het zoeken en boeken van een huurauto via AutoEurope is heel eenvoudig en 100% veilig:

 1. U klikt op de link op deze pagina
 2. U komt in het hoofdmenu en selecteert hier het land waar u de auto wilt huren (bijv. Groot-Brittanië)
 3. U selecteert de ophaalstad, de datum en de tijd
 4. U klikt op 'Naar Volgende Stap' en krijgt direct een overzicht van alle mogelijke categorieën auto's, het autoverhuurbedrijf en de totale prijs
 5. Wanneer u een keuze heeft gemaakt klikt u op 'Boek nu' en doorloopt u het boekingsproces. Binnen enkele minunten ontvangt u een bevesting van de boeking via u e-mail.

Zorgt u er voor dat u goed op de hoogte bent van alle restricties, voorwaarden en bijkomende kosten mbt de autohuur. Voor meer informatie hierover verwijzen we graag naar onderstaande tekst.

ZOEK EN HUUR EEN AUTO =>

Minimale vereisten om een auto te kunnen huren *:

 • Geldige credit card op naam van de hoofdbestuurder met voldoende krediet om het eigen risico te kunnen dekken;
 • De hoofdbestuurder dient minimaal 2 tot 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs;
 • Minimum leeftijd bestuurder 23 , maximum leeftijd bestuurder 75. Voor bestuurders van 23 en 24 jaar geldt dat er slechts een aantal aanbieders zijn en er een jongerentoeslag voldaan dient te worden (ter plaatse).

*Dit zijn de minimale voorwaarden. Iedere verhuurmaatschappij heeft het recht meerdere voorwaarden te vereisen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de voorwaarden.

Terminologie mbt basishuur:

 • ‘Handgeschakeld’ oftewel ‘Manual’; dit houdt in dat uw huurauto beschikt over een handgeschakelde versnelling. Uiteraard kunt u ook een ‘Automatic’ huren maar hiervoor geldt een (forse) toeslag.
 • Inclusief alle basisverzekeringen zijnde een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering voor personen of zaken buiten het voertuig, een Persoonlijke Inzittenden Verzekering voor bestuurder en passagiers, een Brandverzekering, een Diefstalverzekering (TP) en Afkoop Eigen Risico (CDW). Voor meer uitleg over het Eigen Risico (CDW) zie hieronder.
 • Ongelimiteerde kilometers en incl. geldende lokale belasting(en). Tenzij anders vermeld bij de voorwaarden.
 • Op basis van 1 (hoofd)bestuurder. Extra bestuurders zijn mogelijk met een additionele toeslag die ter plaatse voldaan dient te worden.

 

Uitleg verzekeringen:

De Engelse term CDW (Collision Damage Waiver) betekent letterlijk Afkoop Eigen Risico. Echter, deze term wekt veel verwarring omdat de suggestie wordt gewekt dat er geen enkel eigen risico meer geldt. Dit is niet het geval. Wanneer alleen CDW is inbegrepen is het eigen risico weliswaar beperkt maar is er nog steeds een Blijvend Eigen Risico. Dit Blijvend Eigen Risico kan variëren van  € 1.200,- tot € 3.500,- (afhankelijk van de categorie huurauto).

Indien u het Blijvend Eigen Risico wenst af te kopen zijn er twee opties:

 • U koopt het risico ter plaatse af (bij ophalen van de huurauto). Hiervoor rekent men gemiddeld zo’n € 15,- á € 35,- per huurdag  excl. BTW (afhankelijk van het type auto);
 • U sluit vooraf een zgn. Excess Refund verzekering af bij een derde partij. Deze verzekering betaald het eigen risico aan u terug. Dit houdt in dat het autoverhuurbedrijf WEL het eigen risico op uw credit card belast (bij schade) maar dat u via de verzekering dit bedrag kunt terug vorderen (mits voldaan aan de voorwaarden). Een dergelijke verzekering kunt u afsluiten vanaf € 4,- per huurdag. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.worldwideinsure.com/car-hire-excess-insurance.php. Houdt u er rekening mee dat de ‘refund’ procedure enige tijd in beslag kan nemen en dat uw credit card tot die tijd voor het bedrag van het eigen risico geblokkeerd blijft.

Attentie: Bij de meeste autoverhuurders is schade aan ruiten, banden, dak, onderzijde van de auto, interieur, afsleepkosten, moedwillige schade, roekeloos rijgedrag en nalatigheid uitgesloten van deze verzekering. Dergelijke schade kan niet worden verzekerd.

Overige informatie huurauto’s:

 • Toeslag voor One-Way Fee. Wanneer u de auto op een andere locatie wenst in te leveren dan waar u hem ophaalt geldt er een zgn. One Way Fee.  Deze varieert per autoverhuurbedrijf en per land maar ligt gemiddeld tussen de  € 70,- en € 100,- + lokale belasting.
 • Brandstof. Ieder autoverhuurbedrijf heeft een ander beleid t.a.v. de brandstof. Bij sommige betaald u bij het afhalen voor een volle tank en mag u de auto leeg inleveren, bij sommige dient u de auto met een volle tank in te leveren en kopieën van de brandstofbonnen te bewaren. U vindt deze informatie in de algemene voorwaarden.
 • De meeste autoverhuurbedrijven hanteren voorwaarden mbt reizen naar andere landen. Zo kan men een toeslag rekenen om vanuit de Republiek Ierland naar Noord- Ierland te reizen en is het reizen van Ierland naar het vasteland van Groot-Brittannië en het Europese vasteland vaak niet toegestaan. Zorg ervoor dat u vooraf goed op de hoogte bent van deze voorwaarden.
 • Alle huren zijn gebaseerd op periodes van 24 uur, met een minimale huurperiode van 3 dagen. Voor elk gebruikt dagdeel wordt de dagprijs berekend.
 • Graag attenderen wij u op het volgende: ten tijde van het ophalen van de huurauto, zal de verhuurder ter plaatse een borgsom vragen. Dit is een bedrag (minimum bedrag: Blijvend Eigen Risico + tank brandstof + lokale belasting) waarvoor autorisatie wordt aangevraagd op de credit card van de hoofdbestuurder. Betaalpassen/pinpassen zoals Visa Elektron, Maestro of gelijkwaardig worden veelal niet geaccepteerd voor de borgsom. Het geautoriseerde bedrag wordt aan het einde van de huur gerestitueerd, op voorwaarde dat de huurauto in dezelfde staat wordt geretourneerd als deze is opgehaald..
 • Tolgelden of Autobahnvignet, geldend conform de lokale wetgeving, zijn niet inbegrepen in de huursom.
 • Optionele items (bv: GPS, bagage rek, kinderzitje, etc.) zijn beschikbaar op aanvraag, met een additionele toeslag.
 • Achterlatingskosten, indien van toepassing, zijn indicatief en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Er zijn diverse categorieën huurauto’s. Grofweg geldt de volgende indeling;

 • Economy (bijv. Ford Fiësta/ Opel Corsa) 
 • Compact  (bijv. Opel Astra/ Toyota Corolla)                                 
 • Midsize (bijv. Opel Vectra/ Toyota Avensis)
 • Full Size/ People Carries (bijv. Opel Zafira/ Hyundai Trajet, 5-7 pers)
 • SUV/4WD (bijv. Hyundai Tucson)
 • Personenbus (bijv. Renault Traffic 8 pers)

ZOEK EN HUUR EEN AUTO =>

 

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright