Most of Ireland - 12 dagen


Reisschema: 1x Dublin, 2x Kilkenny, 1x Cork, 3x Killarney, 2x Ballyvaughan, 2x Dublin

Hoogtepunten: Trinity College, Guinness Storehouse, Wicklow Mountains, Kilkenny Castle, Ring of Kerry, Cliffs of Moher, Connemara, Clonmacnoise

3715

Dag 1

Aankomst in Ierland, u rijdt naar uw accommodatie in de omgeving van Dublin. Hier verblijft u één nacht. 

U overnacht in: Dublin

3716

Dag 2

Vanuit Dublin rijdt u naar Kilkenny. Hier heeft u voldoende tijd om alle bezienswaardigheden van dit Middeleeuwse stadje te ontdekken zoals haar beroemde en majestueuze Kilkenny Castle, de St Canice Kathedraal en de Smithwick's bierbrouwerij, opgericht in 1710. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Kilkenny.
 

U overnacht in: Kilkenny

3716

Dag 3

Vandaag rijdt u een spectaculaire route langs de zuidoost kust van Ierland en keert u via de Wicklow Mountains terug naar Kilkenny. Breng een bezoekje aan de wereldberoemde Waterford Crystal Factory, het Duncannon Fort of het schiereiland Hook Head. In de adembenemende Wicklow Mountains ligt één van Ierland’s belangrijkste bezienswaardigheden; Glendalough; een oude religieuze vestiging omgeven door sprookjesachtige natuur.

U overnacht in: Kilkenny

3719

Dag 4

Vandaag verkent u de binnenlanden van Ierland met mysterieuze bezienswaardigheden zoals de Rock of Cashel en de Athassel Priory. Vanuit hier rijdt u langs de zuidkust door één van de beroemdste Gaeltacht (Gaelic sprekende) gebieden van Ierland. Via het charmante havenstadje Cobh rijdt u naar Cork. U verblijft één nacht in een accommodatie in de omgeving van Cork.
 

U overnacht in: Cork

3718

Dag 5

U verlaat Cork en rijdt een prachtige kustroute langs de bekende vissers- en zeilstadjes Kinsale, Clonakilty, Bantry en Glengariff. U passeert het schiereiland Beara via de spectaculaire Healy Pass en arriveert in Killarney. U verblijft drie nachten in een B&B in Killarney.

 

U overnacht in: Killarney

3718

Dag 6

Vandaag rijdt u de wereldberoemde ‘Ring of Kerry’ over het schiereiland Iveragh. De vele bezienswaardigheden zoals het Kerry Bog Museum, het Staigue Fort, het Derrynane House en de  Skellig Eilanden zullen van deze rit een onvergetelijke ervaring  maken.

 

U overnacht in: Killarney

3718

Dag 7

Een dag om al het moois van het Dingle schiereiland te ontdekken. U kunt de spectaculaire Slea Head route rijden, die u langs vele prehistorische en Keltische overblijfselen voert, of ga met een boottocht op zoek naar de dolfijn Funghi, die al jaren in de baai van Dingle 'woont'. In Dingle zelf kunt u op jacht naar souvenirs in een van de vele winkeltjes of flanneer langs de pittoreske haven.
 

U overnacht in: Killarney

3980

Dag 8

Vanuit Killarney rijdt u naar Tarbert en steekt u per ferry de Shannon Rivier over. In County Clare bezoekt u de spectaculaire Cliffs of Moher en vervolgt u de route door het fascinerende landschap van leisteen, genaamd the Burren. U verblijft 2 nachten in een accommodatie in de omgeving van Ballyvaughan. 

 

U overnacht in: Ballyvaughan

3980

Dag 9

Vandaag rijdt u een betoverende route door de Connemara. Dit gebied staat bekend om haar sprookjesachtige meren en mysterieuze landschappen. De route voert u langs het wereldberoemde Connemara National Park, de indrukwekkende Twelve Bens en het fotogenieke stadje Cong. Ook komt u langs Lough Corrib, het grootste meer van Ierland. 
 

U overnacht in: Ballyvaughan

3715

Dag 10

Vandaag doorkruist u de Ierse republiek waarbij u twee zeer bijzondere bezienswaardigheden passeert; Clonmacnoise met de overblijfselen van een religieuze stad, en Brú Na Bóinne (Newgrange, Knowth & Dowth), een vallei vol met Neolithische overblijfselen. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Dublin.
 

U overnacht in: Dublin

3715

Dag 11

Een hele dag en avond in Dublin met voldoende tijd om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Zo kunt u niet alleen de ‘standaard’ hoogtepunten zoals het wereldberoemde Trinity College, de Guinness Brouwerij en de St. Patrick’s Kathedraal bezoeken, maar kunt u ook een wandelingetje maken door het Phoenix Park, een selectie van musea bezoeken, heerlijk dineren aan de zuidoevers van de Liffey Rivier, en de avond beëindigen met een pint in het uitgaansgebied Temple Bar.

U overnacht in: Dublin

Dag 12

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright