Irish Whiskey & Beer - 5 dagen


Reisschema: 1x Dublin, 1x Kilkenny, 1x Cork, 1x Tullamore

Hoogtepunten: Guinness Storehouse, Old Jameson Distillery, Smithwick's Brewery, Old Midleton Distillery, Tullamore Dew Heritage Centre, Kilbeggan Distillery Experience

3715

Dag 1

Aankomst in Dublin. In het hart van de hoofdstad bezoekt u de meest bekende Whiskey distilleerderij van het land; Old Jameson Distillery. Een bezoek aan de Guinness fabriek is een must voor iedere bierliefhebber. Via een bezoek aan de Guinness Storehouse leert u alles over dit wereldberoemde Ierse drankje! Of leer meer over de verschillende Whiskey's in Dublin's Whiskey museum, waarbij een 'tasting' natuurlijk niet mag ontbreken! U verblijft één nacht in de omgeving van Dublin.

U overnacht in: Dublin

3716

Dag 2

U reist vervolgens zuidwaarts en voordat u in Kilkenny aankomt, kunt u een bezoek brengen aan O'Hara's Brewing Company in Carlow, een bierbrouwerij die al verschillende awards gewonnen heeft. In Kilkenny kunt u de Smithwick's Brewery (Smithwicks St. Francis' Abbey) bezoeken. Deze brouwerij ligt midden in het centrum van Kilkenny en is een ideaal startpunt voor een geslaagde avond. U verblijft één nacht in de omgeving van Kilkenny.

U overnacht in: Kilkenny

3719

Dag 3

In de ochtend reist u naar Midleton waar u de enige distilleerderij vindt waar nog de traditionele ‘pure pot-still’ whiskey wordt gemaakt. U vindt hier tevens de grootste stookketel ter wereld (met een inhoud van 140.000 liter). ’s Avonds kunt u genieten van het gastronomische en gezellige Cork. U verblijft één nacht in de omgeving van Cork.
 

U overnacht in: Cork

3750

Dag 4

Van Cork reist u noordwaarts naar Tullamore met het Dew Heritage Centre; een informatiecentrum over de beroemde Ierse whiskey, Tullamore Dew. Hier leert u alles over de turbulente geschiedenis van deze befaamde Whiskey en eindigt u met een tasting. Ook kunt u de Kilbeggan Distillery Experience bezoeken, in het nabijgelegen dorp Kilbeggan. U verblijft één nacht in de omgeving van Tullamore.
 

U overnacht in: Tullamore

Dag 5

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright