Ancient East North - 6 dagen


Reisschema: 2x Drogheda, 2x Athlone, 1x Dublin

Hoogtepunten: Brú na Bóinne, Hill of Tara, Trim Castle, Clonmacnoise, Trinity College, Guinness Storehouse, Temple Bar 

4027

Dag 1

Aankomst in Ierland. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Drogheda. 

U overnacht in: Drogheda

4027

Dag 2

Vandaag duikt u in de geschiedenis van Ierland met een rondrit die u langs het wereldberoemde Brú na Bóinne brengt, een vallei vol met Neolitische overblijfselen en een top 5 bezienswaardigheid in Ierland. De route komt vervolgens langs het Valley of the Boyne Visitor Centre en de Hill of Tara, wat voor de vroegere Kelten een heilige plek was.
 

U overnacht in: Drogheda

4577

Dag 3

U rijdt vandaag een mooie route door de binnenlanden van Ierland naar Athlone. Onderweg komt u langs het 12e eeuwse Trim Castle, waar u een tour door het kasteel kunt doen, of breng een bezoekje aan Loughcrew Megalithic Cairns, één van de belangrijkste begraafplaatsen uit het Stenen Tijdperk. Ook Clonmacnoise, een voormalige religieuze nederzetting met ruïnes van verschillende kerken, High Crosses, torens en graven, is zeker een bezoekje waard.

U overnacht in: Athlone

4577

Dag 4

Vanuit Athlone rijdt u via Roscommon noordwaarts naar Boyle. Hierbij komt u langs Lough Ree, waarvan de eilandjes vroeger werden bevolkt door monniken. U kunt Boyle Abbey bezoeken, een 12e eeuwse abdij die nog in uitstekende conditie verkeert, of ga naar Carrowkeel Megalithic Cemetery, waar u verschillende graven uit de late Steentijd vindt. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over het omringende gebied.

U overnacht in: Athlone

3715

Dag 5

U rijdt vandaag van Athlone naar Dublin. Breng een bezoekje aan Castletown House, een prachtig 18e eeuws landhuis, en bewonder de grote collectie antieke meubels en schilderijen. Aangekomen in Dublin heeft u nog de tijd om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Maak een wandeling langs de rivier de Liffey, breng een bezoekje aan beroemde attracties als Trinity College of duik in het uitgaansleven van de wijk Temple Bar.

U overnacht in: Dublin

Dag 6

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright