Celtic Way North - 6 dagen


Reisschema: 3x Westport, 3x Donegal

Hoogtepunten: Connemara, Croagh Patrick, Achill eiland, Slieve League kliffen, Ulster American Folk Park

4005

Dag 1

Aankomst in Ierland, u rijdt naar Westport. U verblijft drie nachten in een accommodatie in de omgeving van Westport. 

U overnacht in: Westport

4005

Dag 2

Vandaag ontdekt u de Connemara, met haar wereldberoemde Nationale Park, de indrukwekkende Twelve Bens en het pittoreske stadje Cong. De route naar de Connemara voert u langs fascinerende bezienswaardigheden zoals de heilige berg Croagh Patrick, de Doolough Vallei en de vissersdorpjes Leenane en Killary.

 

U overnacht in: Westport

4005

Dag 3

De route van vandaag voert u langs de desolate kustlijn van County Mayo met routes over het adembenemende Achill eiland en het schiereiland Mullet. Vanuit de noordkust van Mayo rijdt u terug naar Westport waarbij u Céide Fields passeert; ’s werelds meest uitgestrekte monument uit het Stenen Tijdperk. Ook komt u langs de charmante stadjes Ballina, Castlebar en Knock.
 

U overnacht in: Westport

3712

Dag 4

Vandaag verlaat u Westport en doorkruist u County Sligo, geboorteplaats van de wereldberoemde dichter WB Yeats. U bezoekt het historische stadje Boyle en rijdt dwars door de binnenlanden waarbij u de mysterieuze bezienswaardigheden zoals Carrowkeel Passage Tomb Cemetery en de Carrowmore Megalithic Cemetery passeert. Vanuit Sligo-stad rijdt u via een prachtige kustroute naar Donegal. U verblijft drie nachten in een accommodatie in de omgeving van Donegal

U overnacht in: Donegal

3712

Dag 5

Een hele dag om County Donegal te ontdekken; de meest geïsoleerde County van Ierland en bezaaid met prechristelijke tombes. Het landschap is uniek in Ierland en de route van vandaag voert u langs de indrukwekkende Slieve League kliffen, welke tot de hoogste van Europa behoren, en door het prachtige Glenveagh National Park met zijn cluster van meren. 
 

U overnacht in: Donegal

3712

Dag 6

Vandaag staat een introductie tot Noord-Ierland op het programma, waar u de steden (London)Derry en Omagh zult bezoeken. In Derry kunt u kennismaken met de belangrijke rol die deze stad heeft gespeeld in de veelbewogen geschiedenis van Noord-Ierland, en in Omagh kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Ulster American Folk Park, dat u laat kennismaken met 3 eeuwen immigratie vanuit Ierland. Via het lieflijke meer Lough Erne en Enniskillen rijdt u terug naar Donegal.

U overnacht in: Donegal

Dag 7

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright