Hidden Ireland - 8 dagen


Reisschema: 2x Lauragh, 1x Ring of Kerry (kop), 2x Killarney, 2x Ballyvaughan

Hoogtepunten: Beara schiereiland, Healy Pass, Ring of Kerry, Skellig Experience, Dingle schiereiland, de Burren, Connemara

4141

Dag 1

Aankomst in Ierland. U rijdt naar Lauragh op het Beara schiereiland. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Lauragh. 

U overnacht in: Lauragh

4141

Dag 2

Vandaag ontdekt u het schiereiland Beara; de verborgen parel van het Zuidwesten. De route voert langs Glengarriff, een stadje bekend om zijn buitengewoon exotische flora en fauna, om vervolgens door groene valleien omgeven door bergen weer in Lauragh uit te komen. Onderweg komt u tal van steencirkels, staande pilaren en tombes tegen. Vanaf de Healy Pass heeft u spectaculaire uitzichten over het omliggende landschap.

U overnacht in: Lauragh

4366

Dag 3

Natuurlijk gaat u ook de wereldberoemde “Ring of Kerry” over het schiereiland Iveragh rijden. Maar naast de standaard bezienswaardigheden zult u ook een aantal speciale en onontdekte plekjes ontdekken zoals het verborgen en betoverende Curragh Meer. U verblijft in een accommodatie halverwege de “Ring of Kerry”, in de omgeving van het pittoreske havendorpje Portmagee. Vanuit hier kunt het aangrenzende Valentia eiland of de Skellig Experience bezoeken.

U overnacht in: Ring of Kerry (kop)

3718

Dag 4

Gedurende de ochtend kunt u een boottocht maken naar de mysterieuze Skellig eilanden, ooit bewoond door een groep monniken en nu een Werelderfgoed. U verlaat het schiereiland Iveragh via de Ballaghisheen Pass, een smalle bergpas die dwars over het schiereiland voert en waar vandaan u spectaculaire uitzichten heeft. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Killarney.
 

U overnacht in: Killarney

3718

Dag 5

Een dag om al het moois van het Dingle schiereiland te ontdekken. U kunt de spectaculaire Slea Head route rijden, die u langs vele prehistorische en Keltische overblijfselen voert, of ga met een boottocht op zoek naar Funghi, de dolfijn die al jaren in de baai van Dingle 'woont'. In Dingle zelf kunt u op jacht naar souvenirs in een van de vele winkeltjes of flaneer langs de pittoreske haven. 
 

U overnacht in: Killarney

3980

Dag 6

Vanuit Killarney steekt u per ferry de Shannon Rivier over en bezoekt u de spectaculaire Cliffs of Moher. Vanuit hier rijdt u een mooie route door het fascinerende landschap van leisteen, genaamd de Burren. Aan het einde van de route arriveert in Ballyvaughan. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Ballyvaughan. 
 

U overnacht in: Ballyvaughan

3980

Dag 7

Vandaag rijdt u een betoverende route door de Connemara. Dit gebied staat bekend om haar sprookjesachtige meren en mysterieuze landschappen. De route voert u langs het wereldberoemde Connemara National Park, de indrukwekkende Twelve Bens en het fotogenieke stadje Cong. Ook komt u langs Lough Corrib, het grootste meer van Ierland. 
 

U overnacht in: Ballyvaughan

Dag 8

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright