Coastal Cork - 5 dagen


Reisschema: 2x Cork, 2x Bantry

Hoogtepunten: Rock of Cashel, Sheep's Head schiereiland, Beara schiereiland, Killarney 

3719

Dag 1

Aankomst in Ierland, u rijdt naar Cork. U verblijft twee nachten in een accommodatie in de omgeving van Cork. 

U overnacht in: Cork

3719

Dag 2

Vanuit Cork verkent u de binnenlanden van Ierland met mysterieuze bezienswaardigheden zoals de Rock of Cashel en de Athassel Priory. Vanuit hier rijdt u langs de zuidkust door één van de beroemdste Gaeltacht (Gaelic sprekende) gebieden van Ierland. Via het charmante havenstadje Cobh rijdt u terug naar Cork. 

 

U overnacht in: Cork

4007

Dag 3

U verlaat Cork en rijdt een prachtige kustroute langs de bekende vissers- en zeilstadjes Kinsale, Clonakilty en Baltimore naar het schiereiland Mizen Head, van waaruit u spectaculaire uitzichten heeft. Na het schiereiland Mizen Head rijdt u verder naar het schiereiland Sheep’s Head met haar bijzondere charme. U verblijft twee nachten in Bantry, een prachtig resort aan de zee dat bekend staat om haar oesters en mosselen.

U overnacht in: Bantry

4007

Dag 4

Vanuit Bantry rijdt u naar het schiereiland Beara, de verborgen parel van het zuidwesten. De route voert langs Glengarriff, een stadje bekend om zijn buitengewoon exotische flora en fauna. U vervolgt de kustroute langs betoverende bergen en groene valleien met prehistorische steencirkels, staande pilaren en oude tombes. U heeft ook de mogelijheid Killarney te bezoeken, toegangspoort tot het Iveragh schiereiland en de toeristische hoofdstad van Ierland.

U overnacht in: Bantry

Dag 5

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright