North England & Scotland - 14 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! ***
Een complete reis waarbij u het prachtige noorden van Engeland en alle highlights van Schotland ontdekt. Van het beroemde Lake District, via Loch Ness en Edinburgh reist u dwars door het Northumberland weer zuidwaarts, waarbij u kennis maakt met rijke cultuur en historie, eeuwenoude kastelen, prachtige natuurparken en betoverende meren.  Een ideaal reisschema voor een combinatie van luxe nachtovertochten van Rotterdam/Zeebrugge naar Hull en terug van Newcastle naar Ijmuiden (Amsterdam)!

4253

Dag 1

(vanaf Hull 165km)
Aankomst in Engeland. U bezichtigt de prachtige vestingstad York en rijdt naar uw accommodatie in Yorkshire voor de aankomende 2 nachten.

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4253

Dag 2

Een dag om van het prachtige en afwisselende Yorkshire Dales National Park te genieten: heuvels, dalen, riviertjes, bossen en prachtige vergezichten die worden afgewisseld met pittoreske en typisch Engelse dorpjes!

U overnacht in: Yorkshire Dales National Park zuidzijde

4256

Dag 3

Vandaag naar het volgende National Park; het nog beroemdere Lake District, waar u 2 nachten zult verblijven. Het Lake District heeft de hoogste bergen van Engeland en telt 16 (grotere) meren waarvan Windermere (bijna 15km2) het grootste en meest bekende is. Een prachtig gebied voor wandelingen, auto- en fietstochten en volop genieten van 'the English countryside'.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

4256

Dag 4

Extra dag om te genieten van alles wat het Lake District heeft te bieden; prachtige natuur, kristalheldere meren en liefelijke Engelse dorpjes met gezellige tearooms en karakteristieke pubs. In de uitgebreide routebeschrijving, welke u na boeking van ons ontvangt, staan legio tips voor leuke routes en activiteiten.

U overnacht in: Lake District Nat. Park centrum/noord

3949

Dag 5

Vanuit de Lakelands rijdt u naar Schotland en arriveert u in Glasgow. De rest van de dag en avond kunt u gebruiken om deze bruisende stad te ontdekken. U verblijft één nacht in Glasgow.

U overnacht in: Glasgow

3950

Dag 6

U rijdt via de Trossachs, het schitterende natuurgebied in de zuidelijke Highlands, naar Fort William. Deze landelijke route voert u langs de Loch Lomond, Glen Coe en de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. U verblijft drie nachten in Fort William.

U overnacht in: Fort William

3950

Dag 7

Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’ en gaat u via de ferry naar het Isle of Sky. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. Op de terugweg kunt u het Eilean Donan Castle bezoeken.

U overnacht in: Fort William

3950

Dag 8

Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route vandaag naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Via de pittoreske andere zijde van Loch Ness rijdt u weer terug naar Fort William.

U overnacht in: Fort William

4155

Dag 9

Vanuit Fort William rijdt u naar Aviemore dat midden in de Cairngorms ligt. Deze bergrug biedt de gelegenheid voor een wandeling door prachtige natuur of een tochtje met de skilift naar de bergtoppen. Vanuit Aviemore rijdt u naar Pitlochry, waar u twee nachten zult verblijven.

U overnacht in: Pitlochry

4155

Dag 10

Vandaag kunt Balmoral Castle bezoeken, het kasteel waar de Queen Mom opgroeide  -wellicht het mooiste kasteel van Schotland-, een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken of de steden Perth en Dundee bezoeken.

U overnacht in: Pitlochry

103353

Dag 11

Vanuit Pitlochry rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van Europa. Het imposante Edinburgh Castle, de groene Princes Street Garden stadstuinen en de Royal Mile wachten op uw bezoek.

U overnacht in: Regio Edinburgh

4259

Dag 12

In de ochtend heeft u nog volop de tijd voor Edinburgh. Hierna rijdt u via de kust naar de regio Northumberland met haar prachtige National Park en één van de mooiste kastelenroutes van Groot Brittannië (rmet meer dan 70 kastelen) U verblijft  twee nachten in de regio van het Northumberland National Park. 

U overnacht in: Northumberland National Park

4259

Dag 13

Vandaag kunt een route rijden langs Hadrians Wall (Muur van Hadrianus). U start in Carlisle en toert langs de (van origine) 117km lange, door de Romeinen gebouwde muur, waarbij u met name rond het middenstuk dit imposante bouwwerk nog kunt bewandelen en bewonderen. De tour eindigt in Newcastle, bekend vanwege haar naar verluid grootste winkelcentrum ter wereld, maar ook om haar bijzondere historie en staaltjes fraaie oude architectuur.

U overnacht in: Northumberland National Park

Dag 14

Terugreis. Afstand naar Newcastle: 50km
Afstand naar Hull: 300km (of voeg een overnachting toe in het North York Moors National Park, dan is het beide dagen ongeveer 150km).

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright