Good Food & Highlights Tour - 8 dagen

*** Naar wens aan te passen --- Overtochten direct bij te boeken! *** 
Wist u dat u in Schotland heel erg lekker kunt eten? Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met de Schotse keuken en gastvrijheid en ziet u tevens alle hoogtepunten van het land! Van het romantische Loch Lomond rijdt u door de indrukwekkende Highlands waarna u zuidwaarts rijdt naar Edinburgh. Uiteraard mogen Haggis, lokale Ale’s en Schotse whisky niet ontbreken en zullen wij u ruimschoots voorzien in tips voor de ultieme Schotse (eet)beleving!

4172

Dag 1

Na aankomst in Schotland rijdt u naar het natuurgebied Loch Lomond/ The Trossachs; het centrum voor ‘outdoor’  activiteiten van Schotland met vele liefelijke dorpjes met authentieke pubs en restaurants. Jaarlijks vindt hier het Loch Lomond Food & Drink Festival plaats. Onderweg kunt u een stop maken in Glasgow; bekend vanwege haar levendige muziek scene en de geboortestad van Schotland’s eerste Michelin chef Gordon Ramsay.

U overnacht in: Loch Lomond / Trossachs

3950

Dag 2

Via de indrukwekkende en adembenemende Glen Coe rijdt u naar Fort William; ook wel ‘The gateway to the Highlands’ genaamd.  In de middag kunt u de Ben Nevis bezoeken, met haar 1344 meter de hoogste berg van Schotland en het Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis is vanuit Fort William per kabelbaan te bezoeken. Ook kunt u genieten van het stadje Fort William met een grote diversiteit aan pubs en restaurants. Uiteraard voorzien wij u in tips en adviezen!

U overnacht in: Fort William

3950

Dag 3

Vandaag rijdt u de ‘Road to the Isles’ - bekend uit de Harry Potter film - en gaat u via de ferry naar het Isle of Sky. Hier maakt u een tocht over dit schitterende en ongerepte eiland, vol met kliffen, bergen en meren. Een absolute aanrader is om te lunchen in één van de intieme visrestaurantjes aan de haven van Portree! 

U overnacht in: Fort William

4156

Dag 4

Via Loch Ness, waar u kunt kijken of u Nessie wel kunt vinden, gaat de route vandaag naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands. U heeft alle tijd om Loch Ness en Inverness te ontdekken. Vanwege haar natuurlijke ligging, eeuwenoude ‘Highlands’ tradities en innovatieve inwoners is Inverness een walhalla voor fijnproevers. Van locale bierbrouwerijen tot ambachtelijke brood en kleurrijke cupcakes, u vindt het allemaal in Inverness.

U overnacht in: Inverness

4155

Dag 5

Vanuit Inverness rijdt u de beroemde Whisky Trail en gaat u dwars door het Cairngorms National Park naar Pitlochry. Uiteraard mag een bezoek aan een whisky distilleerderij niet ontbreken en zullen wij u voorzien in tips en adressen. 

U overnacht in: Pitlochry

4155

Dag 6

Vandaag kunt Balmoral Castle bezoeken, het kasteel waar de Queen Mom opgroeide en het mooiste kasteel van Schotland, een tocht door de prachtige omgeving van Pitlochry maken of de steden Perth en Dundee bezoeken.

U overnacht in: Pitlochry

103353

Dag 7

Vanuit Pitlochry bezoekt u vandaag Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en één van de mooiste steden van Europa. Het imposante Edinburgh Castle, de groene Princess Street Garden stadstuinen en de Royal Mile wachten op uw bezoek. Om de drukte van de stad te vermijden verblijft u in een karakteristiek plaatsje in de omgeving van Edinburgh met prima verbindingen van/naar de stad.

U overnacht in: Regio Edinburgh

Dag 8

Terugreis

Voeg toe aan Digg Voeg toe aan Facebook 
   Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan Twitter 
Copyright